Продавець East Food розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
756 відгуків
Все, що потрібно для суші, за найдоступнішими цінами!До покупок!

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

+380 (93) 164-74-64
Товари для суші та страв азіатської кухні від East Food
Кошик

Спаржа соєва: що це таке?

Спаржа соєва: що це таке?

Спаржа соєва — це продукт, який ніякого відношення не має до однойменної деликатесної трав'янистої рослини. Родом вона з Китаю, і там називається фучжу.

Але знайшла спаржа соєва популярність і за межами батьківщини.

З чого її роблять?

Спаржа соєва — це похідна соєвих бобів, яка формується в процесі дефібрініровання свіжої сої. Боби кип'ятять, отримують щільну жирну плівку, яку згодом особливим чином висушують. Ось з цієї засохлої соєвої плівки і виходить розглянутий харчовий елемент. По суті, спаржа соєва — це насичений білками рослинного походження концентрат. Її отримують штучно з натуральної корисної основи.

 

Чим вона корисна?

Про користь цього продукту можна говорити годинами. І все ж спробуємо розкласти все по поличках.

Отже, спаржа соєва надає благотворний вплив на різні відділи людського організму.

Наприклад:

  • цей продукт корисний для профілактики серцево-судинних захворювань;
  • спаржа із сої може бути обрана як додатковий засіб в період лікування захворювань кістково-м'язового відділу;
  • хороший цей елемент їжі при хворобах шлунково-кишкового тракту;
  • дозволений продукт в меню для людей, що страждають порушенням обміну речовин і цукровий діабет;
  • хороша спаржа для схуднення, допустима в меню при ожирінні;
  • цей продукт допомагає зміцнити імунну систему;
  • за допомогою спаржі можна збагатити раціон спортсменів і людей, зайнятих важкою фізичною працею;
  • спаржа в раціоні хороша для збереження молодості і краси.

Цікаво, що в сучасному світі також зізначається, що своєрідний заряд молодості та здоров'я дає в раціоні саме спаржа соєва. Про користь і шкоду цього продукту для жінок буде теж дуже цікаво дізнатися. Що стосується користі: спаржа соєва містить фітоестрогени, які сприятливо впливають на гормональний фон. Рослинні білки зміцнюють і створюють здоровий фон у жіночої репродуктивної системи. Корисно їсти фучжу жінкам в період ПМС, менопаузи і при несприятливому стані дітородної системи. Цей продукт згладжує наслідки гормонального стресу, знижує менструальний біль, попереджає розвиток запальних процесів і кровотеч. У фучжу міститься велика кількість антиоксидантів. Продукт не тільки уповільнює процеси старіння, але і допомагає запобігти розвитку пухлинних захворювань. Спаржа соєва виводить з організму канцерогени.

Для тих, хто вирішив схуднути, цей продукт просто незамінний в раціоні. Справа в тому, що склад соєвого спаржі такий, що запросто забезпечує насичення і дає заряд бадьорості і сил. При цьому не відмічено негативних наслідків для фігури. Навпаки, продукт допомагає м'яко й безпечно позбутися від зайвої рідини в організмі, розщеплює жири.

Це незамінний джерело білка для людей, повністю исключивших зі свого раціону м'ясо та інші продукти тваринного походження. Включаючи фучжу в свій раціон регулярно, можна практично не хвилюватися про необхідну білкову складову в меню. Це дуже корисно як для спортсменів, так і для людей, звиклих до серйозних фізичних навантажень. Втім, білок необхідний абсолютно всім людям.

Чи шкідливо?

Спаржа із сої — продукт відносно нешкідливий. Якщо вживати її помірно, не вибиваючись з рекомендованих рамок, то організму буде тільки користь.

Однак, якщо соєвої спаржі в раціоні буде занадто багато, то може позначити і її негативний вплив на здоров'я, а саме:

  • порушення в роботі підшлункової і щитовидної залози;
  • розвиток виразкової хвороби шлунка;
  • підвищення схильності до естроген-залежних пухлин у жінок;
  • камені в нирках.

Крім того, спаржа соєва не рекомендується для раціону дітей, так як може порушити гормональний фон.

Абсолютне протипоказання — алергія на соєвий білок. Простатит, цистит, ревматизм, гострі захворювання шлунково-кишкового тракту — відносні протипоказання.

У середньому соєву спаржу радять включати в раціон не більше 2-3 разів на тиждень. Так користь буде максимальною і без шкідливих наслідків.

Як готувати і з чим її їдять?

Цей продукт продається в магазинах у вигляді напівфабрикату. Щоб приготувати страви з соєвого спаржею необхідно попередньо підготувати продукт. Існує три ходових способу підготовки:

  • розмочувати протягом 24 годин у прохолодній воді;
  • залити холодною водою на кілька годин і потім півгодини відварити;
  • залишити в окропі на 2 години.

Найкорисніший спосіб приготування спаржі — №1. Вважається, що при замочуванні у холодній воді продукт зовсім не втрачає корисних якостей. Тому з цим продуктом краще не поспішати, оскільки поспіху він не любить.

Підготовлену таким чином соєву спаржу можна додати в будь-який овочевий салат, дати волю своїй фантазії. Але є й кілька класичних рецептів, які не менш популярні. Наприклад, маринують фучжу в соусі, приготовленому з таких компонентів, як:

  • соєвий соус — 3 ст. л.;
  • оцет — 1 ч. л.;
  • соняшникова олія — 100 г;
  • подрібнений часник — 3 зубчики;
  • чорний перець, паприка — за смаком.

Спаржа із сої смачна, поживна і корисна! Якщо немає протипоказань, спробувати варто.

У нашому інтернет-магазині продається спаржа соєва від китайського виробника, упаковка вагою 0,5 кг, і це досить велика кількість, якого вистачить не на один прийом їжі. При цьому зберігати Фучжу дуже просто – необхідно всього лише підтримувати низьку вологість у приміщенні, де вона зберігається. Вимог до температури спаржа не висуває – її можна зберігати в діапазоні від +1 до +25 градусів.

 

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner