Васабі і Імбір
Чи багато хто задумувався над тим, чому до суші подають саме імбир і васабі? В Японії немає випадковостей навіть у дрібницях, все має своє особливе значення. Це ж стосується прийому їжі. Для того щоб перебити смакові відчуття з різних видів суші, потрібен колір і вигляд рожевої троянди. Рекомендується перед споживанням іншого виду суші з’їсти маленький кусочок імбир. Тоді смакові відчуття зміняться, у роті залишиться свіжий пекучий присмак імбирного кореня і можна у всій повноті смаку насолодитися розмаїттям суші або ролів.
Васабі або « японський хрен» надає суші пікантний смак і гостроту, замінює відсутність спецій під час приготування суші.
Крім того, імбир і васабі відіграють дуже важливу роль у піклуванні про здорове харчування! Саме так. Японці подають суші з сирою рибою та морепродуктами разом з васабі та імбирем. Обидва ці продукти є своєрідним знезаражувальними ліками проти потенційних мікробів сирої риби. І імбир і васабі — це натуральні антибактерії, які сприяють нормальному засвоєнню суші та ролів! До того ж імбир зміцнює імунітет, а регулярне вживання кореня імбирного кореня зменшує рівень холестерину в крові. А васабі перешкоджає утворенню карієсу і руйнуванню зубної емалі.