Наскільки корисний імбир маринований
Маринований імбир став відомий у наших краях завдяки популяризації японської кухні, в якій він є невід'ємною приправою для такої страви, як суші. Спочатку його подавали разом з ними для знезараження бактерій, які можуть перебувати у сирій рибі, однак його гострий, пікантний і пряний смак був оцінений гурманами і окремо. Поступово він почав додаватися в різні основні страви та салати і навіть вживатися самостійно. На відміну від багатьох соусів і приправ, імбир має не тільки неповторний аромат і смак, але і є кладезью корисних речовин, що надають оздоровчий вплив на весь організм. В Японії цей продукт удостоєний статусу воістину чудодійного. Він вважається засобом від багатьох хвороб, джерелом довголіття і гарного самопочуття.
Види імбиру. Існує два різновиди імбиру: білий і чорний. Для маринування застосовується перший. Ніжно-рожевий колір маринованого імбиру формується за рахунок його реакції з оцтом в процесі маринування. Чорний імбир сушиться на сонці неочищеним, його смак більш гострий і пекучий, а запах яскраво виражений.
Склад маринованого імбиру. Імбир схожий за своїм складом на полівітаміни, які повсюдно лежать на полицях аптек. У нього входять амінокислоти, вітаміни В1, В2, С, А, кальцій, калій, магній, залізо, фосфор, натрій, цинк. Він багатий вуглеводами, ефірними маслами, харчовими волокнами, а також містить триптофан, який допомагає організму виробляти «гормон щастя» серотонін.
Корисні властивості. Імбир позитивно впливає буквально на всі системи організму. Ось перелік його достоїнств:
- Надає відмінну антибактеріальну дію, знижує ризик отруєння;
- Підвищує апетит, стимулює перистальтику кишечника, покращує травлення;
- Має аналгезивну і спазмолітичну властивості;
- Зміцнює імунітет за рахунок унікального поєднання такої кількості вітамінів;
- З-за вкрай низької калорійності (всього 15 ккал на 100 грам) сприяє зниженню ваги;
- Знижує рівень цукру і холестерину;
- Зменшує біль у колінах при остеоартрозі;
- Додає бадьорості та сил, тонізує;
- Виробляє зігріваючий ефект;
- Розріджує кров, покращує кровопостачання і кровообіг;
- Надає протипухлинну дію і служить для профілактики онкологічних захворювань;
- Зменшує нудоту, тому може вживатись при «морській хворобі»;
- Сприяє відновленню потенції і може бути афродизіаком;
- Допомагає лікувати застудні захворювання;
- стимулює розумову діяльність;
- Перешкоджає старінню організму;
- Допомагає при депресіях, стресах та нервовій напрузі.
Протипоказання до вживання. Маринований імбир має безліч корисних властивостей, проте повною мірою їх можна оцінити лише в тому випадку, якщо приймати його в помірній кількості. Існують деякі обставини, за яких цю ароматну приправу не рекомендується вживати взагалі:
- Виразка шлунка та дванадцятипалої кишки;
- Висока кислотність шлунка;
- Хвороби печінки та жовчного міхура;
- високий артеріальний тиск, інсульт, інфаркт;
- панкреатит;
- Останні терміни вагітності та годування груддю (на перших термінах імбир можна застосовувати для усунення токсикозу).
Хоч і досить рідко, але трапляється й індивідуальна непереносимість до імбиру, що виражається в печії, нудоті, алергії. Також не варто з'їдати за раз дуже багато імбиру. Добова норма – 10-30 г (1-3 столові ложки).
Наш інтернет-магазин EastFood пропонує імбир маринований оптом і в роздріб – одну з найбільш корисних і яскравих прянощів для кухні вашого закладу.
- Спаржа соєва: що це таке?Що представляє з себе цей екзотичний продукт з цікавим смакомПовна версія статті
- А Ви знали, що соєвий соус...Склад та корисність соєвого соусу, історія його виникнення та сфери застосування.Повна версія статті