Гриби
Гриби — чудове джерело білка, особливо для людей, які з тих чи інших причин відмовилися від м’яса. Їх вживають в їжу по всьому світу, в тому числі в Азії. Крім звичних європейцям видів, в азіатській кухні застосовують і місцеві азіатські гриби, найпоширеніші з яких шиїтаке і муер.
Гриб муер багатий вітамінами групи В та вітаміном D. Його використовують в дієтичному харчуванні, при авітамінозі і для зміцнення імунної системи.
Шиїтаке містять безліч вітамінів, мінералів і амінокислот. Вони позитивно впливають на ендокринну, імунну та серцево-судинну системи.
Як обробляти гриби з Азії перед їжею?
Як готують шиїтаке:
- Перед використанням ці гриби для азіатських страв необхідно замочити приблизно на годину, після чого відварити чи обсмажити. Воду, в якій вони перебували, не потрібно виливати — вона стане в нагоді для приготування супів і соусів. Ці гриби застосовують як основний і додатковий інгредієнт багатьох страв.
- Їх можна подрібнити і, не замочуючи, додавати в супи і соуси для надання характерного смаку та аромату.
Як готують муер:
- Перш ніж приготувати, сушені деревні гриби потрібно замочити в холодній воді приблизно на добу — за цей час вони збільшаться десь у 8 разів. Після цього можна їх промити, посолити та приправити рисовим оцтом. Їх часто використовують в азіатській кухні.
- Можна не замочувати їх, а розтовкти в порошок та додавати в супи, соуси, рагу.