Водорості сушені Даші Комбу (цілі листи)
Ко́мбу — бура або темно-зелена морська водорість із широким товстим листям. Вона їстівна, у Японії її називають «морською капустою». Водорость росте в Північному морі в районі острова Хоккайдо, але основна маса комбу вирощується штучно.
Водорості комбу — низькокалорійний дієтичний продукт. Крім йоду, вони містять велику кількість всіляких мінералів, вітаміни А і С. Білка у водоростях трохи, зате багато корисної клітковини. Вживання комбу в їжу зміцнює кістки та суглоби, покращує роботу нервової та ендокринної системи. Водорості не рекомендують їсти тільки в разі індивідуальної нестерпності продукту та гіпертиреозу.
Яка комбу на смак
Водорость ця пікантна, солодкувата, з характерним морським запахом. Страви, приготовані з комбу, переймають цей аромат.
Як це є
Комбу входить до складу багатьох страв східноазійської кухні. Ця їстівна ламінарієва водорость використовується для приготування рулетів із рисом, рибою і морепродуктами, з нею роблять роли, що саші. Комбу часто поєднують з овочами або бобовими, додають у бульйони та супи. Також із нею готують напої та соуси.
Цікаві факти
-
Японські воїни носили комбу як талісман і прикрасу. Афіни, що вона приносить удачу в бою.
-
У водоростях комбу міститься глутамінова кислота, яка підсилює смак будь-якої страви.
-
Для того, щоб надати тій чи іншій страві привабливий «морський» аромат, один шматочок комбу можна використовувати 2 або 3 рази.
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Тип | Водорості |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
- Ціна: 1 134 ₴/упаковка