Чорна сіль
У нормальному стані чорна сіль зовсім не чорна, вона трохи рожева і має характерний запах сірки. Чорний колір сіль набуває, стикаючись з вологою. Очевидно, цим і пояснюється її назва.
У чорної солі є і характерний смак – злегка «яєчний», що виникає завдяки високому вмісту в ній залізистих та сірчистих сполук. Саме ці сполуки і зумовлюють позитивний вплив чорної солі на організм:
Вона сприяє лікуванню анемії та підвищенню вмісту гемоглобіну в крові.
Використовується, як глистогінний засіб
Зменшує кислотність шлунка
Стимулює травлення
Має антиоксидантні властивості
Цілком заміняти чорною сіллю звичайну білу сіль не рекомендується, але в обмеженій кількості вона урізноманітнить харчування і буде корисною. До того ж гурмани дуже цінують її специфічний смак і аромат.
Чорна сіль також має велику популярність у вегетаріанців/веганів, оскільки вона імітує смак яєць і підкреслює смак тофу. Як приправу її можна використовувати у стравах індійської кухні, де вона входить до рецептури, а також посипати нею салати.
Чорна сіль добре поєднується зі стравами з бобових та полегшує їх засвоєння.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Пакистан |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Склад | чорна сіль |
- Ціна: 175 ₴