Часник сушений
У сушеному вигляді часник зберігає практично всі свої корисні властивості, аромат та смак. Він мало чим відрізняється від свіжого: такий самий гострий, пікантний, бадьорий. Але все ж таки деякі відмінності є:
- Відсутність різкості. Смак і запах сушеного часнику благородніший, притупленіший. Він більш пряний, ніж різкий та гіркий.
- Варіабельність застосування. Свіжий часник змінює свої властивості у стравах залежно від того, як його використовувати: обсмажувати, консервувати, відварювати, готувати маринад. Сушений зберігає однаковий запах і смак, куди б ви його не додали.
- Універсальність. Приправа більш універсальна та гармонує з великою кількістю продуктів. Її можна додавати в салати, соуси, страви з грибів і морепродуктів.
- Не залишає запаху з рота. Всім відомо, що після свіжого часнику дихання стає зовсім не свіжим. Висушена приправа повністю позбавлена цього побічного ефекту. Її можна безбоязно вживати перед побаченням, важливою зустріччю.
- Зручність використання та зберігання. Сушений часник займає набагато менше місця і при правильному зберіганні довго не псується. У темній герметичній тарі термін придатності приправи становить 12 місяців.
Особливості застосування
- Щоб не зіпсувати смак страви, слід дотримуватись дозування. Якщо в рецепті вказано 1 зубчик часнику, беруть чверть чайної ложки часникового порошку (гранул) або половину чайної ложки часникової солі.
- У супи, борщі, запіканки, рагу приправу додають за 3-5 хвилин до готовності. Можна приправити сушеним часником (сіллю, гранулами або порошком) готову гарячу страву. Він практично миттєво віддає свій смак та аромат.
- Шматочки сушеного часнику обсмажують у маслі 2-3 хвилини або кидають їх у киплячу воду для повного розкриття смаку. М'ясо натирають пряністю перед приготуванням.
- Для ковбасного фаршу гранульований часник розводять водою у пропорції 1:2.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Склад | часник гранули 40/60 |
Тип спецій | Часник |
Інформація для замовлення
- Ціна: 310 ₴