Агар-агар
Агар-агар - продукт, який одержують з екстракту червоних і бурих водоростей.Цей загущувач відомий як рослинний замінник желатину. В'язкість агар-агар в кілька разів перевищує желатин. До того ж, він не плавиться при кімнатній температурі, тому краще підходить для желе, тортів і інших десертів.
Порошок агар-агар розчиняють в будь-якої гарячої рідини, наприклад у воді, фруктовому соку, бульйоні, дають набрякнути. Приблизне співвідношення 1 ч.л. на 200 мл. рідини. Потім доводять рідину до кипіння, постійно помішуючи, до повного розчинення порошку. Потім кладуть бажані добавки і на закінчення остуджують блюдо при кімнатній температурі або в холодильнику.
Зберігати агар-агар слід в прохолодному сухому місці.
У харчовій промисловості (харчова добавка Е406) агар-агар застосовують як загущувач при виробництві супів, соусів, морозива, мармеладу, зефіру, жувальних цукерок, пастили, начинок різного роду, суфле, дієтичних продуктів, кульок для перлового чаю, джему, конфітюру і так далі; в авангардній кулінарії з нього виробляють також локшину.
Показники якості:
- зовнішній вигляд - порошок від білого до світло-кремового кольору,
- вологість - 6,86%,
- водопоглинання - 0,5;
- температура утворення желе - 38ºС, рівень рН - 6,5;
- сила гелю - 1180.
Основні | |
---|---|
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
- Ціна: 1 639 ₴/упаковка