Куркума
Порошок, виготовлений з коріння куркуми, насиченого жовтого кольору, який може мати золотистий, теракотовий відтінок. Якщо ж додати в цю пряність сік лимона, куркума набуде яскраво-червоного кольору. Додана до страв, куркума надає їм яскраво жовтого кольору та свіжого стійкого аромату.
Смак куркуми поєднує в собі гостроту, легку пекучість і терпкість з тонкими імбирними нотами, відтінками мускусу, бруньок і свіжістю південного різнотрав'я.
ВИКОРИСТАННЯ КУРКУМИ В КУЛІНАРІЇ
Для рису, плову, різних каррі, страв з бобових.
Відмінна приправа до страв з яєць, світлих соусів, супів, баранини, риби.
Як барвник для маринадів, олії та сирів, а також при виробництві гірчиці
Для надання смаку та кольору хлібобулочним виробам, кексам
Для надання кольору лікерам
Надає продуктам свіжості та збільшує термін їх зберігання.
Крім корисних макро- і мікроелементів у корені куркуми містяться:
куркумін – речовина, що пригнічує ріст ракових клітин, особливо при новоутвореннях на шкірі, у порожнині рота, стравоході, шлунку, тонкому кишечнику та молочній залозі, що зменшує вміст в організмі шкідливого холестерину та знижує ризик розвитку атеросклерозу, що перешкоджає утворенню каменів у печінці, нирках та сечовому. міхура. Також куркумін здатний стримувати розвиток туберкульозу. Однак куркумін погано засвоюється, тому цю пряність рекомендують вживати разом зі щіпкою перцю, що стимулює травлення, і сприяє куркумі засвоюватися організмом.
куркумор, що пригнічує зростання злоякісних утворень шкіри, матки та молочної залози.
цинеол, що благотворно впливає на роботу шлунка, знищує паразитів.
тумерон, що має антипаразитарну дію і пригнічує зростання хвороботворних бактерій.
біофлавоноїд вітамін Р, що бере участь у відновленні кровоносних судин, що покращують роботу серцево-судинної системи, що допомагає у лікуванні астми, склерозу, дерматиту та псоріазу.
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Індія |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Склад | куркума |
Тип спецій | Куркума |
Ціна за 1 кг | 298 |
- Ціна: 243 ₴