Перець духмяний горошок
Духмяний перець часто називають "ямайським перцем" або "ямайською спецією", хоча правильно його називати миртовим перцем або піментою - на ім'я дерева, родом з Карибського басейну, що відноситься до ботанічного сімейства Myrtaceae. В основному його вирощують на Ямайці та в тропічних районах Америки, Гватемали, Гондурасу та Мексики.
Духмяний перець вважається недооціненою пряністю, адже небагатьом на смак його яскравий аромат і ментоловий присмак. Тим не менш, запашні горошини завжди знаходять своїх шанувальників.
Духмяним перцем приправляють супи, м'ясо, дичину, салати, овочі та овочеві супи, м'ясні супи, шпинат, рибу, соуси до дичини, до м'яса і витягають із страви перед вживанням.
Він незамінний при приготуванні юшки, солянки, щей і борщу, других страв з яловичини, свинини дичини, курки.
Духмяний перець кладуть у десерти (рисові та пудинги), додають у кондитерське тісто (пряники, печиво, кекси) і в джеми. Тістечко з запашним перцем має дуже приємний аромат.
У невеликій кількості духмяний перець надає своєрідний смак фруктовим компотам, ячмінному вину, лікерам.
Часто входить до складу індійського чаю масали
Використовують при консервуванні овочів і фруктів, додають в маринади.
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Мексика |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Склад | перець запашний горошок |
Тип спецій | Перець духмяний |
Ціна за 1 кг | 895 |
- Ціна: 719 ₴/кг