Редька маринована Дайкон (Такуан)
Такуаном називають мариновану редьку, під назвою «Дайкон», яка дуже популярна не тільки в самій Японії, а й далеко за її межами. Таке незвичайне назва редька отримала в 16 столітті завдяки своєму винахіднику – ченцеві мандрівникові.
З тих давніх пір золотиста закуска подається в Японії в кінці кожного вживання їжі, а сама редька використовується як один з компонентів суші та ролів. На смак такуан злегка солодкуватий, а його колір нагадує яскраве літнє сонце.
Готують такуан за особливою технологією:
- на першому етапі редьку дуже ретельно висушують на протязі декількох тижнів до стану гнучкості та еластичності;
- на другому етапі висушену редьку кладуть під прес і маринують з цукром, морською сіллю, саке, мандариновими корочками, пелюстками хурми, зеленим листям дайкона, ламинарией, червоним перцем і рисової лушпинням.
Завдяки такій кількості інгредієнтів редька набуває чудовий смак і яскравий жовтий колір. Вже готовий такуан зберігають в тому ж розсолі, у якому він і мариновался.
Традиційно такуан як закуску подають з іншими квашеними овочами в кінці трапези, адже вважається, що він покращує травлення і позитивно впливає на здоров'я. Не менш популярний такуан і в приготуванні їжі. Його частенько загортають у всередину з іншими овочами в якості начинки, кладуть зверху на суші в якості прикраси або ж використовують тонко нарізані слайсы такуана замість листа норі. Добре поєднується такуан не тільки з рисом, але і з м'ясом, а також локшиною.
- Ціна: 170 ₴