Базилік - це спеція, що надає стравам гостроти та пряного аромату. Має однаковий смак, як у свіжому, так і сушеному вигляді. Сушений базилік зручний тим, що його можна дістати будь-якої пори року. Використовується для приготування м'ясних страв та маринадів.
Корисні властивості. Базилік за медичними властивостями можна порівняти із низкою антибіотиків. Він запобігає запальним процесам, що виникають на слизових оболонках людини.
Відмінним доповненням до ліків він стане і при ГРВІ, мігренях та нападах бронхіальної астми.
Багато онкологи, які практикують народні методи лікування, рекомендують його як найлютішого ворога пухлин. Він очищає організм від канцерогенів, які провокують розвиток раку.
Приготування та вживання. Найчастіше базилік сушений використовують в Азіатській кухні. Якщо його додають до тушкованих або варених м'ясних страв, то роблять це в кінці готування. Якщо приправити страву на початку, то під впливом температур ефірні олії з рослини випаруються, а відповідно, не залишиться ні смаку, ні чудового аромату. Крім м'яса, базилік додають ще в салати, супи та соуси з овочів, лимонади та лікери.
Умови зберігання. Цей інгредієнт потрібно зберігати в щільно закритій баночці або іншій ємності. Місце його зберігання має бути сухим, темним та прохолодним.
Інформація для замовлення
- Ціна: 93 ₴