Фучжу
Соєва спаржа або Фучжу — білковий продукт із соєвих бобів, який надзвичайно популярний не лише в країнах Південно-Східної Азії, а й в Україні. В англомовних країнах фучжу називається японським терміном "юба" або tofu skin. Назва «Соєва спаржа» — помилкова, і до справжньої спаржі жодного відношення не має. Тим не менш, у наших краях саме ця назва прижилася з легкої руки невідомого постачальника продукту з Китаю, і в даний час саме ця назва відома практично кожному українцю, який любить корейські салати. У сухій соєвій спаржі міститься до 45% повноцінного соєвого білка, близько 20% корисного жиру та унікальний склад мінералів та вітамінів. При цьому калорійність спаржі дуже низька трохи більше 100 ккал на 100 г готового вологого продукту. Соєва спаржа – унікальний напівфабрикат для приготування багатьох страв азіатської та вегетаріанської кухні. Виробництво фучжу досить складне. Спочатку соєві боби замочують, потім подрібнюють і варять з наступним відділенням екстракту – соєвого молока, і вже готове соєве молоко досить довго терплять у невеликих чанах квадратної форми до утворення на поверхні твердої плівки з високим вмістом жиру. Цю плівку кремового кольору потім вручну періодично знімають з поверхні молока частковим накручуванням на спеціальні тонкі палички і підвішують для висушування. Потім напіввисушену плівку скручують повністю і досушують у горизонтальному положенні, при цьому вона набуває витягнутої зморщеної форми. Фучжу – незамінний інгредієнт східноазіатської кухні, використовується для приготування салатів, закусок, її можна маринувати, смажити з овочами, варити з неї супи та інші страви. Суха соєва спаржа спочатку замочується у питній воді на 2-6 годин до розм'якшення (час залежить від температури води). Спаржею можна замінити навіть ковбасу в олів'ї: це додасть салату пікантності та смаку. Упаковка 150 граммІнформація для замовлення
- Ціна: 86 ₴/упаковка