Водорості сушені Даші Комбу 1 кг
Комбу – бура або темно-зелена морська водорість з широким товстим листям. Вона їстівна, у Японії її називають «морською капустою». Водорість виростає в Північному морі в районі острова Хоккайдо, але переважна більшість комбу вирощується штучно.
Водорості комбу – низькокалорійний дієтичний продукт. Крім йоду, вони містять велику кількість різноманітних мінералів, вітаміни А і С. Білка у водоростях небагато, зате багато корисної клітковини. Вживання комбу в їжу зміцнює кістки та суглоби, покращує роботу нервової та ендокринної системи. Водорості не рекомендують їсти тільки при індивідуальній непереносимості препарату та гіпертиреозі.
Яка комбу на смак
Водорість ця пікантна, солодкувата, з характерним морським запахом. Страви, виготовлені з комбу, переймають цей аромат.
Як це їсти
Комбу входить до складу багатьох страв східноазіатської кухні. Ця їстівна ламінарієва водорість використовується для приготування рулетів з рисом, рибою та морепродуктами, з нею роблять роли, сашими. Комбу часто поєднують з овочами або бобовими, додають у бульйони та супи. Також з нею готують напої та соуси.
Цікаві факти
- Японські воїни носили комбу як талісман та прикрасу. Вважалося, що вона приносить успіх у бою.
- У водоростях комбу міститься глутамінова кислота, яка посилює смак будь-якої страви.
- Для того, щоб надати тій чи іншій страві привабливого «морського» аромату, один шматочок комбу можна використовувати 2 або 3 рази.
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Тип | Водорості |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
- Ціна: 1 132 ₴/упаковка